dimanche 15 juin 2014

Siroop van vlierbloesem (zwatre vlier)




Benodigdheden
500 g vlierbloesemschermen
2.500 L water
2.500 kg kristal of griessuiker
200 g schijfjes van niet bespoten citroen

Bereiding
De vlierbloesemtrossen van alle onreinheden ontdoen, zonder te spoelen.
Giet het water in een grote kookpot, voeg er de  suiker aan toe, zet op een laag pitje zodat de suiker oplost, regelmatig roeren .
Doe er de bloemschermen bij, goed omroeren, gedurende 1 min goed laten doorkoken.
Van het vuur nemen, de schijfjes citroen er onder vermengen, laten afkoelen, regelmatig omroeren.
Eenmaal gekoeld, 24H op een koele plaats laten trekken, (koelkast)
De bloemschermen met de hand uitpersen, de siroop filteren.

Op flessen trekken, sluiten  met een schroefdop.
Op een koel en donkere plaats opbergen, kelder of koelkast.

Doe een koffielepel vlierbloesemsiroop in een glas doet het glas verder vol met: champagne, schuim of witte wijn, bruisend of stil water.  Verser une cuill à café de sirop


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire